Državna liga 12. krog (24.01.2015)

1.A M: LJUBELJ I 3497 6:2 3337 Siliko

Po najboljši gostujoči tekmi te sezone (v prejšnjem krogu) je sledila še najboljša predstava na domačem kegljišču. Ekipa se je tokrat zaustavila tik pod 3500 keglji in goste porazila že po 2/3 tekme. Vodja ekipe Jani Čerin je v prvi dve rundi postavil sebe in svoje tri najmočnejše igralce (Mejač, Starman in B. Čerin) ter zadel v polno, saj je točko izgubil le J. Mejač in sicer proti M. Jenku, čeprav je podrl 552 kegljev, kar je bilo 6 več od nasprotnika (1:3 v set točkah). Ostaja trojica je blestela in ekipi priborila kar 185 kegljev zaloge. Najboljši na tekmi je bil tokrat J. Čerin, ki se je zaustavil pri 618 kegljih, uspešno sta mu sledila B. Čerin s 610 in J. Starman s 608 keglji. Četrto točko za našo ekipo je osvojil Š. Jesenšek, ki je ob zmagi proti najboljšemu gostujočemu igralcu B. Benediku, podrl še odličnih 588 kegljev. Brez zapletov tudi tokrat ni šlo, saj J. Klofutar (242 kegljev v 60 lučajih) ni uspel ujeti svoje igre, zaradi česar je bil zamenjan z J. Kopačem, ki je dobro opravil svojo nalogo in v 2 setih podrl 276 kegljev, skupaj pa sta tako prišla do 518 kegljev. Tudi tokrat so se trije naši znašli v moštvu kroga in sicer že omenjeni Jani, Blaž in Jure S. Pogled na lestvico ostaja enak kot po prejšnjem krogu, saj se ekipa trdno drži 6. mesta. Zaostanek za Sinetom, ki je peti znaša 2 točki, za četrtim Kamnikom pa zaostajamo 4 točke.

1.A Ž: LJUBELJ 3178 7:1 3074 Ograjca

Lažje od pričakovanj so do zmage prišla tudi dekleta, ki so bila dovolj zbrana v posameznih dvobojih da so naposled dosegla visoko zmago nad Ljubljančankami. V uvodni rundi smo spremljali izenačena obračuna vse do zadnjih lučajev, celo kožo pa sta odnesli naši igralki I. Mejač in M. Rajakovič, ki sta končali pri 538 kegljih in tako osvojili točki za ekipo. Pri nasprotni ekipi sta v tej rundi igrali I. Jugovac in M. Čanžek, ki sta bili s 534 in 522 keglji tudi najboljši v gostujoči vrsti. V drugi rundi je zelo dobro igro prikazala slavljenka M. Ahačič Premrl, ki je končala pri 548 kegljih, malo slabše pa je šlo M. Vengar, ki je podrla 495 kegljev in v zaključku kot edina izgubila točko. V zadnjem paru sta točki osvojili tudi U. Mejač in B. Schoffmann, Urša je podrla 552 kegljev in vnovič postala najboljša igralka tekme, Birgit pa je zaključila pri 507 kegljih. Tudi dekleta so trdno zasidrala na mestu št. 7 že kar nekaj časa, glede na dobro formo in kar ugoden razpored do konca prvenstva, pa bi lahko tudi napredovala po lestvici.

3.Z M: LJUBELJ II 3213 6:2 3138 Adergas

Da je bil tokratni vikend popoln so poskrbeli še tretjeligaši, ki so v sosedskem obračunu ugnali rivale iz KK Adergas. Sam začetek tekme sicer ni bil najbolj obetaven, saj sta oba naša izgubila svoji točki in sicer v zaključku. D. Eržen je končal pri 523 kegljih, kar je bilo 20 kegljev premalo, da bi lahko premagal I. Kepica, ki je bil na koncu celo najboljši gostujoči igralec. L. Potočnik je svojo točko oddal še za nekaj kegljev manj, do zmage so mu zmanjkali le 3 keglji, od njega je bil boljši D. Pestar, rezultat pa 520:523. Ekipi, kateri sta sicer na tej tekmi manjkala najboljša igralca J. Košir in M. Jekler, je začelo kazati na boljše že v uvodu druge runde, v kateri sta nastopila J. Albreht in L. Mihelič. Slednji je s 560 keglji postavil rezultat tekme, ekipi pa priboril kopico kegljev, medtem ko se je J. Albreht dolgo mučil s svojo igro in nasprotnikom/a (menjava B. Kurenta z F. Zormanom), a naposled kljub 513 kegljem osvojil točko. Tudi v zadnji rundi smo spremljali zelo izenačen dvoboj, kljub vsemu pa sta bila naša igralca boljša in ekipa se je nove zmage veselila že pred zadnjim čiščenjem. B. Markič je nastop končal pri 542 kegljih, še boljši je bil Je. Čerin, ki jih je podrl 555. V moštvu kroga se je tokrat znašel L. Mihelič, na katerega ekipa polaga še precej upov, saj gre za mladega in zelo sposobnega igralca. Fantje so po tej zmagi napredovali na 4. mesto, imajo 13 točk, toliko jih imajo tudi tretjeuvrščeni Adergas, ter Pivka in Slavija Štojs, ki sta za našimi.

REZULTATI 12. KROG

LESTVICE PO 12. KROGU