Državna liga 11. krog (17.01.2015)

1.A M: Gorica 3486 2:6 3527 LJUBELJ I

Po bolečem domačem porazu v prejšnjem krogu, se je ekipa hitro pobrala in v Novi Gorici prikazala najboljšo predstavo v tej sezoni ter prvič presegla 3500 kegljev. Večino dela je opravila prva trojica Jure Mejač, Blaž Čerin in Jože Klofutar, saj so vsi premagali svoje nasprotnike, ekipi pa pridelali še 110 kegljev prednosti pred nadaljevanjem. V omenjeni trojki je najboljše odigral Blaž, ki je končal pri 615 kegljih, sledil mu je Jure s 596, svoje pa je dodal tudi Jože z 557 keglji. Pri domačih je v prvi rundi najboljši rezultat zabeležil M. Kravos, ki se je ustavil pri 568 kegljih. Domačini so nato pritisnili in vztrajno zmanjševali razliko, v momentih ko bi se tekma lahko preveselila na stran domačinov, pa so v višjo prestavo prestavili tudi naši fantje in tekmo rutinirano pripeljali do srečnega konca. Točko je v tem delu osvojil Štefan Jesenšek, ki je zaključil pri 604 kegljih, kar je njegov najboljši rezultat v zadnjih dveh ali treh sezonah, do istega rezultata je prišel tudi Jure Starman, ki je fenomenalno odigral v zadnjem setu in se vmes že močno približal svojemu tekmecu D. Radočaju, s katerim sta uprizorila pravo predstavo, zadnji set 177:170, skupno 604:617. Svojo nalogo je zelo dobro opravil še Jernej Kopač, ki s 551 keglji sicer ni uspel parirati P. Pintariču – 627. Blaž, Jure S. in Štefan so se s svojimi rezultati uvrstiti v moštvo kroga – zunaj! Kar se lestvice tiče ostajamo na 6. mestu, za 4. mestom pa sedaj zaostajamo 4 točke.

1.A Ž: Litija 2001 3290 2:6 3292 LJUBELJ I

Do najboljšega letošnjega izida so prišla tudi dekleta, ki so se v Litiji močno približala 3300 kegljem. Veseli nas predvsem to, da imamo mlado ekipo, ki je dokazala da bo v prihodnji sezoni že trd oreh in se bo lahko borila za najvišja mesta. Za naše se je začelo sanjsko, Irena Mejač in Maša Rajakovič sta ekipo povedli v vodstvo 2:0, nabrali pa še 35 kegljev prednosti. Vrhunski dosežek je uspel Maši, ki je bila s 578 keglji tudi najboljša igralka v naši ekipi, Irena jih je na tej tekmi zmogla 549, kar je njen letošnji najboljši rezultat. V drugi rundi se je situacija obrnila na domačo stran, saj so domačinke izid poravnale na 2:2, v zadnjo uro tekme pa krenile s prednostjo 3 kegljev. Pri naših sta se borili Sara Rovtar, ki je zaključila pri 508 kegljih in Birgit Schoffmann, ki navkljub 567 podrtim kegljem, ni uspela osvojiti točke, saj ji je nasproti stala najboljša igralka domače ekipe, B. Planinšek s 578 keglji. V zadnji rundi je bilo napeto od začetka do konca, dvignjenih glav pa so po zadnjem metu ostale naše punce. Urša Mejač je s 573 keglji suvereno osvojila točko in ekipi priborila potrebno število kegljev za zmago, do točke pa se je dokopala tudi Marija Ahačič Premrl, ki je podrla 517 kegljev, kar je bilo sicer manj od domačinke, a je bila zato bolj zbrana v posameznih setih, saj je osvojila 2 seta in pol. Pri domačinkah sta poleg že omenjene Planinškove dobro odigrali tudi sestri Kokalj, Valerija 558 in Maruša 553. Maša, Urša in Birgit so po rezultatih med najboljšimi 6 dekleti tega kroga! Dekleta ostajajo na 7. mestu, so pa povečale razliko pred zadnjim Konstruktorjem, le-ta sedaj znaša 5 točk.

3.Z M: Iskra 3253 6:2 3119 LJUBELJ II

Slabše volje so se iz Ljubljane vrnili tretjeligaši, ki proti Iskri niso imeli priložnosti za kaj več kot znosen poraz, saj so kar trije domačini podrli cca. 570 kegljev. Po prvi polovici sicer ni kazalo slabo, ekipa je zaostajala z 1:2 in za 44 kegljev. Točko je osvojil Jure Albreht s 518 keglji, brez nje pa sta ostala Brane Markič, končal je pri 506 kegljih in Jože Košir, ki je bil s 529 nemočen proti S. Stariču, saj je slednji postavil najboljšo znamko na tekmi – 575. V nadaljevanju je do nove točke prišel še Mitja Jekler, ki je na kegljišču Bežigrad podrl 532 kegljev, lep dosežek pa je postavil Dušan Eržen, ki je tokratno tekmo končal pri 553 kegljih, tudi njemu pa zelo dober rezultat ni zadostoval za zmago, saj sta v zadnji rundi dva igralca domačih končala pri 570 kegljih – J. Pavlin 573 in P. Peršin 567. Luko Potočnika je vodja ekipe zamenjal po uvodnem setu, saj je končal pri zgolj 117 kegljih, tudi nadaljevanje Luke Miheliča – 364, pa ni bilo najboljše in samo v tem dvoboju je ekipa izgubila 92 kegljev. Tudi v 3. ligi imamo svojega predstavnika v moštvu kroga – zunaj, 4. rezultat je namreč zabeležil Dule! Ekipa ostaja na petem mestu z 11 točkami, a ima še vedno realne možnosti za preboj na tretje, mogoče tudi drugo mesto.

REZULTATI 11. KROG

LESTVICE PO 11. KROGU