Državna liga 10. krog (10.01.2015)

1.A M: LJUBELJ I 3404 3:5 3435 Litija 2001 I

Po porazu v Litiji za 38 kegljev, smo proti neugodnim tekmecem iz Zasavja izgubili še doma, tokrat za 31 kegljev. V prvi rundi sta za domače nastopila Jure Starman, ki se je boril proti L. Novaku ter Janez Čerin, na katerega se je napisal vodja gostujoče ekipe, K. Selovski. Jure je imel z Novakom kar precej dela, saj je dvoboj dobil s 3:1 in za 23 kegljev, v vsakem od dobljenih setov pa je podrl devetko v najboljšem možnem trenutku in tako osvojil set/e, zaključil pa pri 582 kegljih. Janiju proti razpoloženemu nasprotniku ni uspelo priti do set točke, s končnimi 556 keglji pa je ekipi pridelal kar nekaj minusa, saj je bil Selovski najboljši na celotni tekmi, podrl je 603 keglje. Po izenačeni prvi rundi smo spremljali še bolj izenačeno drugo, kjer bi si prednost lahko priigrala tako domača kot gostujoča ekipa. Več sreče so tokrat imeli gostje, ki so osvojili obe točki, saj naša Štefan Jesenšek s 538 in Jernej Kopač s 550, nista uspela ohraniti mirnih živcev in ekipa se je znašla v zaostanku. Pri Litiji sta v tej fazi nastopila T. Ivančič in R. Pirš, prvi je podrl 558, drugi pa 556 kegljev. V zadnji rundi smo tako lovili preobrat. Začelo se je odlično, saj sta Jure Mejač in Blaž Čerin prednost gostov (le-ta je znašala 50 kegljev) v le enem setu skoraj izničila. Na našo smolo sta se prebudila tudi nasprotnika, ki sta kazala vedno boljšo in boljšo igro. Kljub zelo dobrima dosežkoma Blaža 599 in Jureta 579, smo bili za zmago na koncu prekratki, saj sta gostujoča M. Jerič in S. Poglajen končala pri 590 ter 569 kegljih. Nov poraz nas je še bolj oddaljil od NBC pokala, saj za Litijo sedaj zaostajamo debelih 6 točk.

1.A Ž: LJUBELJ 3100 0:8 3549 Celje I

Prve nasprotnice naših deklet v letu 2015 so bile Celjanke, zato je tekma bolj služila za uvajanje novih tekmovalk v ligaški sistem tekmovanja. Omenimo tudi, da je bila povprečna starost ekipe na tekmi, zgolj 21 let. V prvi rundi sta za naše igrali Irena Mejač in Marija Ahačič Premrl, njuni nasprotnici pa sta bili B. Fidel ter A. Kozmus, ki sta že v štartu svoji ekipi priigrali veliko prednost, obenem pa obe presegli mejo 600 kegljev, Fidlova je nastop končala pri 609, Kozmusova pa pri 614 kegljih. Pri naši dvojici je bila boljša Marija, ki je končala pri 537 kegljih, Irena je zaključila pri 524-ih. V drugi rundi sta nastopili Sara Rovtar in Maja Vengar, za katero je bila to prva tekma v državni ligi. Sara je končala pri 500, Maji pa pri 501 keglju. Njuni nasprotnici sta bili R. Savič in E. Sajko, obe pa sta končali pri pričakovanih rezultatih, 578 in 583. Zadnji par sta tvorili še Maša Rajakovič, ki je pravtako debitirala in Urša Mejač, ki je bila edina blizu točke, saj bi proti N. Savič lahko povedla s 3:0, a zaradi ponesrečenega zadnjega meta v 2 setu, podarila set točko nasprotnici. Le-ta je ponujeno izkoristila z odlično zadnjo stezo (preko 170 kegljev) in ekipo pripeljala do maksimalne zmage. Maša je končala pri 493 kegljih, Urša jih je podrla 545. Njuni nasprotnici pa že omenjena Savičeva s 593 in B. Strelec s 572 keglji. Celjanke so za več kot 100 kegljev popravile tudi prejšnji ekipni rekord, ki je bil pravtako v njihovi lasti, nova znamka sedaj znaša 3549 kegljev! Naša dekleta so zdrsnila na 8. mesto, v naslednjih 8 tekmah pa jih čaka četveroboj za obstanek v ligi.

3.Z M: LJUBELJ II 3160 6:2 3125 Knauf Škofja Loka II

Edino zmago je v tem krogu zabeležila druga ekipa, kateri sta tokrat pomagala tudi Dušan Eržen, ki se vztrajno vrača po bolezni in Mitja Jekler, ki je ekipo okrepil v mini prestopnem roku. V prvo rundo je vodja Jernej Potočnik postavil izkušena igralca, Jožeta Koširja in že omenjenega Dušana Eržena. Oba sta suvereno slavila in osvojila točki, končala pa pri 534 in 518 kegljih, uspešnejši je bil Jože. V gostujoči ekipi sta se borila R. Fojkar in M. Arhar, prvi je končal pri 521, drugi pri 487 kegljih. V drugem paru sta oba naša izgubila, a na srečo z malo razliko, tako da je imela ekipa na kontu še vedno nekaj kegljev zaloge. Luka Potočnik je končal pri 522 kegljih, Jure Albreht pa pri 520-ih. Pri gostih sta si točki priborila F. Sajovic s 535 in R. Zrim s 534 keglji. V zadnji rundi smo bili priča napetim obračunom, vseeno pa domači prednosti niso izpustili iz rok. Veliko zaslug za pozitiven izid ima prav gotovo Mitja Jekler, ki je v svoji prvi tekmi za naš klub podrl 545 kegljev in osvojil potrebno točko, do katere se je kljub slabšemu rezultatu v kegljih dokopal tudi Brane Markič, podrl je 521 kegljev. Njegov tekmec je bil L. Homan s 527 keglji, proti Mitju pa sta se zoperstavila kar dva Ločana, saj je U. Sajovica po 30 metih zamenjal S. Voršič. Fantje ostajajo v boju za prva tri mesta, saj so trenutno na 5. mestu, a imajo enako številko točk kot tretjeuvrščeni Adergas.

REZULTATI 10. KROG

LESTVICE PO 10. KROGU