Državna liga 9. krog (22.11.2014)

1.A M: Brest 3309 3:5 3458 LJUBELJ I

Zadnja tekma v jesenskem delu nas je čakala v Cerknici, kjer smo že nekaj let zapored zmagali, zato smo tudi tokrat odšli v tekmo z zgolj enim ciljem. Že na samem začetku smo bili deležni najboljšega rezultata na tekmi, za katerega je zaslužen naš Jure Mejač, ki je s 622 keglji povsem razorožil nekdaj odličnega Antona Založnika. Slednji se je tokrat ustavil pri 540 kegljih. Drugi dvoboj je bil napet do samega konca, daljši konec pa je tokrat potegnil domačin Marjan Bašek, ki se je od Janija Čerina odlepil par lučajev pred koncem, ko je zrušil devetko. Jani je dvoboj izgubil za pičlih 13 kegljev, bilo je 569:582. V drugi rundi sta za našo ekipo nastopila Jernej Kopač in Jure Starman. Jernej ni imel večjih težav z Davorjem Medenom in njegovo zamenjavo Patrikom Drobničem, saj sta skupaj podrla le 489 kegljev, medtem ko je Jernej zaključil pri 539-ih, čeprav mu je po polovici kazalo kar precej bolje. V drugem obračunu je Jure slabo začel, v zadnjem setu pa uprizoril popoln napad, ki mu je v celoti uspel, vseeno pa je v zadnjem lučaju nasprotniku dobesedno podaril točko. Dvoboj se je naposled končal s 570:569 za domačina. Zaradi velike razlike v kegljih smo se že pred zadnjo rundo lahko veselili vsaj remija, že kaj kmalu pa je postalo jasno, da bomo domov znova odnesli 2 točki. Štefan Jesenšek se je pogumno postavil po robu Mateju Lepeju, ki je bil pričakovano najboljši domači igralec s 591 keglji. Štefan je končal pri 580 kegljih, za končno zmago pa mu je zmanjkalo tudi malo sreče, saj je v vsakem setu celo točko izgubil le za kak kegelj ali dva. Na drugi strani je v borbi med dvema mladinskima reprezentantoma veliko več pokazal Blaž Čerin, ki svetovnemu mladinskemu prvaku Franciju Veliščku ni pustil dihati. Blaž je točko osvojil zelo suvereno, saj je podrl 579 kegljev, medtem ko je njegov nasprotnik končal pri 537-ih. Na tej tekmi smo dosegli tudi najboljši letošnji rezultat v gosteh, z novo zmago pa smo se malo približali Litiji in Sinetu, ki nam bosta glavna konkurenta za pot v Evropo.

1.A Ž: Brest I 3280 5:3 3253 LJUBELJ

Za najboljši ekipni rezultat v gosteh, pa tudi nasploh so poskrbela tudi naša dekleta, ki so v Cerknici še enkrat več dokazala, da so lahko povsem konkurenčna ekipam, ki so na papirju močnejša. Začetek sicer ni bil najboljši, saj so domačinke povedle z 2:0, prednost v kegljih pa je znašala dosegljivih 42 kegljev. V naši ekipi sta tekmo pričeli Irena Mejač, podrla je 539 kegljev in Sara Rovtar, ki se je zopet izkazala in končala pri 520 kegljih. Že omenjeni zmagovalki v prvi rundi sta bili domači igralki Maruša Forjanič in Nina Modrinjak, prva je dosegla rezultat 560, slednja pa 541. Prednost domačih kar se kegljev tiče je v drugi rundi še malo narasla in sicer na 65 kegljev, je pa Birgit Schoffmann poskrbela za prvo točko na tekmi, saj je z odlično igro in končnim rezultatom 567 ugnala Lidijo Stevanič, ki je zabeležila 544 kegljev. Naša druga igralka v drugi rundi je bila Ksenija Lapornik, ki se je borila proti Alenki Jakša, na koncu pa je bila za zmago prešibka, saj je izgubila s 517:563. Naši zadnji igralki Marija Ahačič Premrl in Urša Mejač sta v zadnji tretjini tekme poskrbeli za napeto končnico, saj je Urša znova odigrala odlično in je končala pri 579 kegljev, dober rezultat pa je uspel tudi Marički, ki je vpisala 531 kegljev. Obe sta seveda osvojili točki, nasprotnicam pa sta se približali že na manj kot 10 kegljev razlike. Za zmago je na koncu zmanjkalo nekaj kegljev, saj sta Anja Bašek s 551 in Nataša Žnidaršič Čuk s 521 keglji le uspeli obraniti zalogo kegljev iz prvih 2 rund. Zaradi dobrih rezultatov v nekaj zadnjih tekmah v tem delu, se lahko nadejamo dobrega nadaljevanja prvenstva v letu 2015, ekipa pa bo v drugi del tekmovanja štartala okrepljena z mlado močjo.

3.Z M: Kranjska Gora 3240 7:1 3088 LJUBELJ II

Druga ekipa je bila po dolgem času spet nadigrana s strani nasprotnikov. Na gostovanju na Jesenicah sicer nihče ni kiksal, je pa tudi res da nihče ni izstopal in odigral na vrhunskem nivoju. Ravno nasprotno je bilo pri domačih, pri katerih je le en igralec odigral slabo, ostala peterica pa je dosegle odlične rezultate. Največ kegljev za naše sta že v prvi rundi podrla Jože Košir – 529 in Jernej Potočnik – 525, oba pa sta žal izgubila, saj sta bila njuna nasprotnika Grega Noč in Drago Geršak za odtenek boljša s 551 in 545 keglji. V drugi rundi je edino točko za naše osvojil Brane Markič, njegovih 508 kegljev je bilo dovolj za Boštjana Kosa, ki je končal pri 479. Luka Potočnik je podrl 509 kegljev in izgubil proti Klemenu Pančurju, ki je zaključil pri 547 kegljih. V tretji tretjini tekme je za najboljši rezultat tekme poskrbel domačin Dušan Juko, njegovih 582 kegljev je za kegljišče na Jesenicah zares zavidljiv rezultat. Poleg njega je dobro odigral tudi Miran Sluga, ki je s 536 keglji svoji ekipi priigral še 5 točko iz dvobojev, za naše pa sta povprečno nastopila Jurij Albreht in Luka Mihelič s 507 in 510 keglji. Ekipa kljub porazu ostaja v borbi za 1. mesto oz. uvrstitev med najboljše 3, saj so razlike v tej ligi zelo majhne.

REZULTATI 9. KROG

LESTVICE PO 9. KROGU