Državna liga 8. krog (15.11.2014)

1.A M: LJUBELJ I 3326 5:3 3215 Proteus-Liv I

Fantje so se po 4 zaporednih porazih vsaj malo zbrali in premagali goste iz Postojne. Kar se tiče ekipnega rezultata si tudi tokrat ne zaslužimo pohval, vseeno pa so nasprotniki pokazali še precej manj in končali pri rezultatu, ki ga je danes presegla tudi naša druga ekipa v 3. slovenski ligi. Kot prva sta v tekmo vstopila Jure Mejač ter Jože Klofutar in polovično opravila delo. Jure je kljub poškodovani rami odigral do konca in prišel do spodobnih 562 kegljev, obenem pa nasprotnika prisilil v menjavo, saj je njihova prva violina Darko Bizjak zdržal le 60 lučajev, skupaj z zamenjavo pa sta prišla do 518 kegljev. Na sosednjih stezah smo videli slabi predstavi Jožeta in aktualnega kadetskega prvaka v kombinaciji Žige Požarja. Jože je zaradi ribic in velikih napak v ključnih trenutkih dobesedno podaril točko nasprotniku, oba pa sta bila rezultatsko zelo slaba – 514:521. V nadaljevanju smo še naprej gledali slabo kegljanje, edina svetla točka v drugi rundi je bil Jure Starman, ki je podrl 587 kegljev in postavil rezultat tekme, poleg tega pa svojega nasprotnika suvereno premagal s 4:0 in razliko 76 kegljev. Štefan Jesenšek je po polovici vodil 2:0 in z lepo prednostjo cca. 40 kegljev, potem ko je njegov nasprotnik Bojan Uršič v 60 metih zmogel podreti zgolj 229! kegljev. Sledil je neverjeten preobrat, nasprotniku se je odprlo in v drugi polovici je podrl 330 kegljev ter tako zaključil pri 559. Na fenomenalen nastop Štefan ni imel pravega odgovora, povsem je pogorel in končal pri 522 kegljih, gladko pa je izgubil že skoraj dobljeno točko. Zaključek je bil tokrat pravi, pa čeprav sta Janez in Blaž Čerin ekipi priborila le eno točko, saj je Blaž kljub 575 kegljem izgubil proti najboljšemu v gostujoči vrsti, Danijelu Lavriču s 578 keglji. Jani je po odličnih 3 setih popustil in končal pri 566 kegljih, kar je bilo več kot dovolj za Savka Debeljaka, ki je do končnih 528 kegljev prišel tudi s kopico nepravilnih metov. No, kljub temu je gostujoči strateg B. Turk podal pritožbo na regularnost tekme, čeprav gostujoči igralci bržkone vedo, da bi bili njihovi rezultati še precej slabši, če bi se kaznovala vsaka ”bosa krogla”.

1.A Ž: LJUBELJ 3168 1:7 3243 Proteus

Dekleta so bila precej bližje uspehu kot kaže končni rezultat. Proti aktualnim podprvakinjam, ki letos roko na srce ne blestijo, so pokazale solidno predstavo, z izjemo ponesrečenega nastopa takoj na uvodu tekme. Birgit Schoffmann tokrat ni imela svojega dne in je po 60 metih prepustila mesto Gordani Grubič, ki je svoj prvi set odigrala zelo dobro, tudi v nadaljevanju pa igrala dobro do čiščenja, kjer je nato povsem pogorela. Dekleti sta končali pri 463 kegljih, kar je s pridom izkoristila Tina Janež, ki je svoji ekipi priborila 61 kegljev. Irena Mejač je tokrat prišla do najboljšega dosežka v letošnji sezoni – 545, kar pa je bilo premalo za razigrano Anjo Ulago, ki je bila po koncu tekme tudi najboljša igralke Postojne, podrla pa je 565 kegljev. V drugi rundi je kazalo na preobrat, saj je Urša Mejač s 578 keglji deklasirala svojo nasprotnico Noemi Živkovič, ta je svoj nastop končala pri 538 kegljih, Marija Ahačič Premrl pa je imela točko v svojih rokah vse do 119 lučaja, ko je Sara Gorjanc podrla devetko in poskrbela za veselje na gostujoči tribuni. Dvoboj se je končal z 2:2 v setih, v kegljih pa 541:549 za Gorjančevo. Tudi v zadnji rundi sta bili naši dekleti blizu točke, obe pa sta izgubili za pičlih nekaj kegljev. Sara Rovtar je tokrat odigrala odlično in dosegla najboljši rezultat letos, kar 536 kegljev, Ksenija Lapornik pa je zopet končala pri 505 kegljih. Gostji sta podrli 552 in 515 kegljev, boljši rezultat je uspel Luciji Zalar, slabši pa Maši Miklavec.

3.Z M: LJUBELJ II 3268 8:0 3020 Adria

O tekmi druge ekipe lahko pišemo skoraj s samimi pohvalami, saj je kar peterica podrla 530 kegljev ali več in popravila ekipni rekord iz letošnje sezone. Prvič po dolgem času je ekipa tudi zmagala z maksimalnim rezultatom, glede na prikazano pa so si to več kot zaslužili. Edina težava se je pojavila na uvodu, vodjo ekipo Jerneja Potočnika, ki je končal pri 112 kegljih je zamenjal Jernej Čerin, ki je nadaljeval v podobno slabem slogu in končal pri 98 kegljih. V igro je vstopila še druga domača rezerva Brane Markič, ki je navkljub zaostanku v setih z 0:2, na koncu prišel do točke, saj je podrl kar 280 kegljev v 60 metih in nasprotnika prisilil v velike napake, ki so ga tudi stale točke. Na sosednjih stezah je Jernej Kopač suvereno opravil z Gojkom Viskičem, rezultat pa 569:540 in 4:0 v setih. Nadaljevanje je minilo v podobnem slogu, saj je Jože Košir tokrat podrl 558 kegljev in tako kot Jernej v prvi rundi povsem onemogočil svojega nasprotnika Stanka Mikliča, ki ga je po polovico zamenjal mladi Andrej Hrvatin. Skupaj sta prišla do 476 kegljev in svoji ekipi pridelala velik zaostanek za našimi. Luka Potočnik je točko osvojil že po 3 setih, saj je do takrat oddal le polovico točke, v zadnjem delu pa malo popustil in končal pri 530 kegljih, kar je bilo kegelj več od Klemena Lorenčiča, ki mu več od minimalnega poraza ni uspelo doseči. Za odličen zaključek sta poskrbela še Jurij Albreht kot najboljši domači igralec s 571 keglji in Luka Mihelič, ki je podrl 550 kegljev in počasi prihaja v lanskoletno formo. Gostje so tudi v zadnji rundi izkoristli menjavo, Gašperja Kraglja je zamenjal Jure Tominec, njun končni rezultat je bil 473 kegljev, Dušan Gregorič pa je dodal 521 kegljev.

REZULTATI 8. KROG

LESTVICE PO 8. KROGU