Državna liga 7. krog (08.11.2014)

1.A M: Calcit I 3562 7:1 3399 LJUBELJ I

Po dolgem premoru smo nadaljevali z jesenskim delom državne lige. Gostovanje v Kamniku je bilo precej bolj izenačeno kot kaže končni rezultat, saj smo bili pred zadnjimi 60 meti v igri za remi. Vodja ekipe Janez Čerin je v začetno trojico postavil sebe, J. Klofutarja ter J. Mejača. Vsi so zelo dobro opravili svojo nalogo in končali pri dobrih rezultatih, točko pa je uspel osvojiti le J. Mejač, ki je bil s 593 keglji tudi naš najboljši igralec. Jože je končal pri 575 kegljih, Jani pa pri 565. Prav slednja sta naletela na razpoložena domača igralca, saj je D. Hafnar končal pri 614, K. Mahkovic pa pri 604 kegljih. Domačini tudi v drugi polovici niso ”kiksnili”, še eno 600-tico je dosegel M. Oman, ki je zaključil pri 607 kegljih, svoj delež pa sta dodala še mlada P. Jantol in G. Burkeljca s 587 in 583 keglji. Kar precej pod pričakovanji sta tokrat za našo ekipo odigrala B. Čerin in J. Starman, ki sta zmogla le 560 oz. 559 kegljev, za slabo voljo pa je poskrbela še poškodba Š. Jesenška, ki je sicer v 60 lučajih podrl kar 292 kegljev. Do debija na tej tekmi je tako prišel nov mlad igralec iz naše druge ekipe, saj je L. Potočnik zamenjal omenjenega Jesenška in na svoji prvi tekmi dodal 255 kegljev v 60 metih.

1.A Ž: Kamnik 3211 4:4 3110 LJUBELJ

Po zmagi v prejšnjem krogu, se je ženska ekipa optimistično odpravila novim tekmicam naproti. Čeprav so bile na koncu v kar precejšnjem zaostanku kar se tiče kegljev, so si uspele prigarati novo točko. Še en dokaz več, da je možno osvajati točke oz. zmagovati tekme, četudi se kateri izmed naših nastop ponesreči. Obe ekipi sta pričeli z zelo izkušenima postavama, saj so pri domačinkah najprej nastopile L.Pirman, S. Hren in I. Koprivc, medtem ko so barve našega kluba zastopale I. Mejač, B. Schoffmann ter M. Ahačič Premrl. Birgit in Marija sta se po 120 lučajih veselili osvojene točke, čeprav je Marija izgubila za 14 kegljev, a osvojila 3 set točke, ki seveda pomenijo največ. Birgit je s 537 keglji postavila najboljši izid izmed naših, medtem ko je Ireni zmanjkalo kar precej kegljev, saj je bila Pirmanova zelo razpoložena, končala je pri 547 kegljih. V nadaljevanju je Kamničanka T. Kokalj poskrbela za najboljši rezultat tekme, kar 567 kegljev, svoji ekipi je priigrala novo točko, povečala pa tudi razliko v kegljih, ki jih je na koncu pripeljala do remija. Njena žrtev je bila tokrat S. Rovtar. Na sosednjih stezah sta levji delež za pozitiven rezultat opravili U. Mejač, končala je pri 532 kegljih in K. Lapornik s 521 keglji. Obe sta do samega konca trepetali za točki, a si ju glede na prikazano povsem zaslužili. Novo točko pa si je zaslužila tudi ekipa, ki je kar dva dvoboja dobila na manjši rezultat in v takih primerih lahko vidimo, zakaj se splača boriti do samega konca.

3.Z M: Medvode 3213 2:6 3257 LJUBELJ II

V vse boljši formi je kot kaže tudi druga ekipa, ki si je novo zmago priborila že v petek v Medvodah. V uvodni rundi smo bili priča izenačeni igri vseh štirih tekmovalcev, krajši konec pa so potegnili domačini in se znašli v zaostanku 0:2 in 40 kegljev. Znova je odlično igral J. Potočnik, ki je bil s 590 keglji drugič zapored najboljši posameznik v ekipi. Za drugo točko je bil tokrat zaslužen J. Kopač s 534 keglji. Pri domačih je dober rezultat zabeležil D. Jaklič – 560, a vam je bržkone jasno proti komu se je neuspešno boril. V nadaljevanju se je igra spustila na nižji nivo, odličnost je obdržal le L. Potočnik s 576 keglji, kar je bilo seveda več kot dovolj za novo točko, saj so domačini v tem sklopu odigrali slabo in končali pri rezultatih pod 500. Kljub slabi igri pa našim ni uspelo povesti z 0:4, saj je J. Koširja po slabšem začetku – 111, zamenjal B. Markič, ki je nastop sicer končal pri 494 kegljih, kar je bilo 2 keglja več od nasprotnika, izgubil pa je v set točkah. Po odličnem začetku zadnje runde s strani domače ekipe, se je prednost naenkrat stopila iz 130 na 80 kegljev, v naslednjih dveh setih pa celo na 40. Kljub temu zmaga le ni bila tako ogrožena, saj sta tudi L. Mihelič in J. Albreht zagnala svoja motorja in balansirala zadevo. Albreht je na koncu kljub manj podrtim kegljem proti S. Lavriši, 564 : 542 prišel do zmage, medtem ko Miheličevih 521 kegljev ni bilo dovolj za razigranega D. Brdnika, ki je končal pri 586 kegljih.

REZULTATI 7. KROG

LESTVICE PO 7. KROGU