Državna liga 6. krog (18.10.2014)

1.A M: LJUBELJ I 3418 3:5 3430 Konstruktor I

Ekipo je po hudem porazu v Hrastniku čakala nova težka tekma, saj smo gostili mariborski Konstruktor, ki je bil po 5 odigranih tekmah še brez poraza. Gostje so v Tržič prišli oslabljeni, saj je manjkal njihov najboljši igralec, F. Kirbiš. Prav zaradi odsotnosti ”France” smo bili vse do konca v igri za zmago, saj smo vodili tako po prvi, kot drugi rundi. Naš prvi par je končal pri izidu 1:1 in razliki + 15, za točko je bil zaslužen J. Starman s 585 keglji, ki je kljub slabemu začetku gladko odpravil R. Pinteriča – 552, za pozitivno razliko v kegljih pa je precej pripomogel Š. Jesenšek, ki je končal pri 577 kegljih in končno odigral tekmo na nivoju. Žal mu je za točko proti M. Gorniku zmanjkalo pičlih 18 kegljev.  V drugi rundi smo videli najboljši nastop v domačih vrstah, saj je B. Čerin končal pri 601 keglju in pravtako suvereno osvojil točko proti T. Jurančiču, ki je zmogel 555 kegljev. Na sosednjih stezah je J. Kopač po solidnem začetku v prvih 60 metih, kar precej popustil in končal pri 538 kegljih, kar je bilo za razigranega L. Sajka s 590 keglji premalo. Ekipi sta v finiš štartali z izidom 2:2, še vedno pa smo vodili za nekaj kegljev, natančneje za 9. Neverjetna izenačenost se je nadaljevala tudi v zadnji rundi, saj si nihče ni uspel priboriti večje razlike v kegljih, medtem ko je bilo v posameznih dvobojih kaj kmalu jasno, da bo ena točka končala na našem kontu, druga pa pri gostih. J. Mejač je kljub 559 kegljem, gladko osvojil točko proti R. Ružmanu, ki mu tokrat nastop, za razliko od prejšnje tekme v Kranju ni uspel, končal je pri 538 kegljih. Še enkrat več pa je tehtnico na stran Maribora prevesil S. Sajko, ki je v zadnjem setu dokončno pokopal J. Čerina, ki je končal pri 558 kegljih in s svojimi 600 keglji ekipi priboril že šesto zmago v prvenstvu.

1.A Ž: LJUBELJ 3190 6:2 3088 Konstruktor

Dekleta kot kaže prihajajo v vedno boljšo formo, saj so na tokratni domači tekmi podrle še nekaj kegljev več kot v prejšnjem krogu, ko so prvič presegle 3100 kegljev. Tokrat so se močno približale meji 3200 in z lepo razliko premagale igralke Konstruktorja. Že sam štart je bil odličen, čeprav sta se obe naši kar precej namučili s trdoživima nasprotnicama. Tako I. Mejač kot B. Schoffmann sta prišli do zmage z izidom 3:1 v setih, obe sta končali pri rezultatu preko 540, Irena 542, Birgit pa je podrla še enega več. Njuni nasprotnici sta bili vse do konca v igri za točko, dosegli pa sta tudi najboljša izida pri gostjah. T. Kokolj je končala pri 529, M. Plavčak pa pri 525 kegljih. Po prvem paru je bila tako prednost naših 31 kegljev in 2:0 v točkah. V drugi rundi je sledila delitev točk, saj naša S. Rovtar ni uspela razviti svoje igre, po 60 lučajih jo je zamenjala F. Ličar, ki je nadaljevala v podobnem, a vseeno malo boljšem slogu. Skupaj sta prišli do 463 kegljev proti K. Farasin, ki je svojemu klubu priborila kopico kegljev, saj je končala pri 520 kegljih. Na srečo je na sosednjih stezah dobro igrala tudi naša M. Ahačič Premrl, ki je ekipi priborila točko, svojo nasprotnico pa je premagala s 523 proti 480. V zadnjo uro tekme je naša ekipa tako krenila s prednostjo 3:1, razlika v kegljih pa je kljub ponesrečenemu nastopu naših, ostala 17 kegljev. Medtem, ko je večina prisotnih na kegljišču pričakovala napeto tekmo do samega konca, je prav nasprotno zagotovo čutila U. Mejač, ki je po dolgem času pokazala kako se keglja in končala pri zavidljivih 613 kegljih, kar je bil seveda najboljši rezultat te tekme, presegel jo ni niti nihče iz kasnejšega obračuna 1.a moške lige. Močno se je približala tudi svojemu rekordu, ki še vedno znaša 617 kegljev. Njena nasprotnica D. Durič je bila navkljub dobremu rezultatu – 524, brez možnosti za osvojitev vsaj set točke. Lepo borbo za zadnjo točko sta uprizorili še naša K. Lapornik, končala je pri 506 kegljih in M. Drevenšek, vodja gostujoče ekipe, ki je podrla 510 kegljev. Da so naše tokrat zasluženo slavile kaže tudi rezultat v osvojenih set točkah – 16:8, kjer so bila dekleta v prejšnjih krogih manj zbrana in so po nepotrebnih napakah in ribicah, izgubljale set točke.

3.Z M: LJUBELJ II 3141 2:6 3156 Pivka II

Do najboljšega ekipnega izida v tej sezoni, so v 6. krogu prišli tudi igralci 2. ekipe. Ekipa je znova imela težave s sestavo ekipe, saj je 1 član zbolel, drugi pa imel družinske obveznosti. V drugem delu bo ekipa precej lažje sestavila ekipo in tudi uporabila rezerve, saj je klub že našel okrepitve, ki le še čakajo na prihajajoči prestopni rok, ker pa igralcev ni nikoli preveč, se klub trudi v klub pripeljati še koga. Tudi tokratna tekma je bila izenačena od začetka do konca, na koncu pa je odločil odličen set enega izmed gostujočih igralcev, ki je drugi ekipi Pivke priboril nov par točk. V prvem paru je znova začel J. Košir, ki se mu je tokrat pridružil J. Potočnik. Medtem ko je Jernej svojega nasprotnika praktično demantiral že v 1. setu – 166, je Jožetu za zmago ponagajal 2. set, v katerem je izgubil kar precej kegljev in pa predzadnji lučaj na tekmi, ko je zgrešil levega kmeta in tako ostal brez točke, ki bi jo primeru zadetega keglja osvojil, čeprav bi imel na kontu cca. 30 kegljev manj od nasprotnika. Jernej je končal pri 576 kegljih, najboljši izid tekme in domače ekipe, ugnal pa je N. Čeligoja, ki je zaključil pri 509. Jože je tokrat podrl 523 kegljev, premagal pa ga je N. Čepirlo, ki je sicer končal pri lepih 557 kegljih. Ekipa je vseeno imela prednost v obliki 33 kegljev, rezultat v točkah pa je bil poravnan na 1. V drugi rundi so gostje po polovici izkoristili obe menjavi in z eno zadeli v polno ter osvojili točko. B. Markič je podrl 521 kegljev, osvojil pa je vse štiri sete proti D. Kaluži in B. Černigoju, ki sta se skupaj dokopala do 474 kegljev. L. Potočnik je po treh slabih setih, naposled našel svojo igro in vztrajno zmanjševal razliko, a mu je za preobrat zmanjkalo časa. Končnih 496 kegljev je bilo premalo za zmago proti V. Belčovskemu oz. njegovi zamenjavi D. Pašiću, ki sta skupaj prišla do 509 kegljev, potem ko je 14 letni Denis podrl 267 kegljev v 60 metih. Ob izidu 2:2 je ekipa vodila za lepih 67 kegljev, ki pa jih je v zadnji rundi izničil najboljši gostujoči igralec L. Kresevič s 566 keglji. Ob njem se je sicer boril A. Starman, a set točke oz. manjšega poraza ni uspel doseči, saj je končal pri 490 kegljih. Na sosednjih stezah je bil blizu točke J. Albreht, ki je s 535 končal kot naš drugi najboljši, a v zadnjih metih popustil in izgubil proti B. Boletu – 541. Gostujoča ekipa je prvič v prvenstvu slavila in se po točkah izenačila z našimi.

REZULTATI 6. KROG

LESTVICE PO 6. KROGU

Urša in Blaž sta bila najboljša posameznika v domačih ekipah.

Urša in Blaž sta bila najboljša posameznika v domačih ekipah.