Državna liga 5. krog (11.10.2014)

1.A M: Sinet 3516 6:2 3380 LJUBELJ I

Zahtevno gostovanje v Hrastniku je ponovno pokazalo naše šibke točke, saj smo osvojili vsega 6,5 set točke, polovico le-teh je osvojil J. Starman, kar trije naši igralci pa so izgubili z 0:4 v setih. Pred nadaljevanjem prvenstva bo potrebno razčistiti v glavah, na stezah pa pokazati večjo mero borbenosti in zbranosti! V prvi rundi je J. Mejač v borbi proti S. Zormanu, z nekaj sreče osvojil točko, saj je domači igralec predzadnji met na 1 kegelj poslal v prazno. Jure je bil na koncu s 600 podrtimi keglji tudi naš najboljši igralec, Š. Jesenšek pa je zaradi ene slabe steze, končal pri 548 kegljih. Domača igralca sta za svoj klub v 1 paru podrla povprečno 600 kegljev (Zorman 596, Bortek 604) in ekipo povedla v vodstvo 1:1 in + 52. V naslednji uri je solidno predstavo pokazal J. Starman, ki je končal pri 598 kegljih in suvereno ugnal svojega nasprotnika, na sosednjih stezah pa je potekal pravi boj na ”nizkih ovirah oz. nizkih cifrah”. Po 30 metih je J. Čerina, ki je podrl 132 kegljev, a imel težave s kroglami, zamenjal J. Kopač in dodal še 401 kegelj za skupnih 533. Vse je kazalo, da bomo v zaključni del stopili s prednostjo 1:3 v točkah, a so živci naredili svoje, čeprav je tudi domači igralec metal mimo in nas puščal v igri. Ni se izšlo, bilo je 2:2, smo pa zmanjšali zaostanek na pičlih 16 kegljev. V zadnji rundi je najboljši igralec tekme V. Šeško, hitro zatrl vse naše upe in z odlično predstavo 636 kegljev, svoj klub popeljal do 4 zmage v sezoni. Poleg njega je svoje delo dobro opravil še G. Skalicky s 585 keglji, medtem ko sta se naša igralca (pre)hitro vdala v usodo in zaostala za pričakovanimi rezultati.

1.A Ž: Miklavž 3236 6:2 3168 LJUBELJ

Dekleta so prvič v sezoni dosegla in presegla 3100 kegljev in končno dokazala, da znajo in zmorejo. Kljub temu rezultatu, je bilo to premalo za zmago, saj so povratnice v 1. ligi odigrale še nekaj % bolje in osvojile nov par točk. Vodja ekipe F. Praprotnik je najprej na steze poslal trojico I. Mejač-U. Mejač-K. Lapornik, ki je svojo nalogo opravila solidno, čeprav so dekleta izgubljala z 2:1 in minusom 3 kegljev. Do točke se je dokopala Irena s 532 keglji, še boljše je igrala Urša, ki pa ji 545 kegljev ni zadostovalo za zmago, saj je razigrana P. Pertoci podrla 567 kegljev. V drugi polovici smo bili deležni še treh super rezultatov. Pri domačih sta blesteli M. Verbole – 573 in K. Jurančič – 568, obe sta seveda osvojili točko, medtem ko je za našo ekipo odlično odigrala B. Schoffmann in z rezultatom 571 kegljev, gladko osvojila drugo točko. Pohvale si zasluži tudi S. Rovtar, ki je končala pri 519 kegljih.

3.Z M: Slavija Štojs 3102 5:3 3094 LJUBELJ II

V 3. ligi nič novega. Druga ekipa je ponovno poskrbela za izenačen boj do samega konca in rezultat nekaj pod 3100 keglji. Prav neverjetno je, da je to že 4 tekma zapored, ki se je končala s 5:3, bodisi ob zmagi ali porazu. Po polovici tekme našim ni kazalo najboljše, saj so se znašli v zaostanku 2:1 in minusom 47 kegljev. Večino kegljev je domačim priboril R. Blaha, ki je s 579 postavil izid tekme in jim močno olajšal delo v nadaljevanju. Z njim se je boril J. Potočnik, ki je po nekaj letni odsotnosti ponovno odigral tekmo državne lige, tokrat pa končal pri 522 kegljih. Tudi drugi najboljši domačin I. Urbanc je osvojil točko za Štojs, čeprav je končal pri precej slabšem rezultatu kot njihovo najmočnejše orožje, Blaha. Vseeno je bilo 516 dovolj za B. Markiča, ki je zaključil pri 504 kegljih. J. Albreht je podrl 512 kegljev, osvojil pa je tudi točko in pridobil nekaj kegljev. Naslednja trojica naših, bi skoraj izničila zaostanek v kegljih in tehtnico prevesila na svojo stran. L. Potočnik je s 532 keglji poskrbel za najboljši izid v ekipi, skupaj z J. Koširjem, ki je ponovno dobro opravil svoje delo, saj je podrl 520 kegljev, pa sta osvojila pomembni točki, poleg tega pa sta tudi lepo zmanjšala zaostanek. Do točke, ki bi ekipi prinesla vsaj remi, pa ni uspel priti L. Mihelič, ki je končal pri 504 kegljih in izgubil le za kegelj. Konec koncev je to prva tekma, na kateri je vseh šest posameznikov preseglo 500 kegljev, kar je dober obet za prihajajoče tekme.

REZULTATI 5. KROG

LESTVICE PO 5. KROGU