Državna liga 4. krog (28.09.&05.10.2014)

1.A M: LJUBELJ I 3470 2:6 3490 Triglav I

Zaradi mednarodnih klubskih pokalov, so bile v nedeljo vnaprej odigrane tekme 4. kroga v 1.A ligi za moške ter ženske. Naše fante je po sobotni zmagi v Kranju, čakal nov gorenjski derbi, saj so v goste prišli igralci KK Triglav Kranj, lanskoletni podprvaki lige. Gostje so začeli odlično in povedli z 0:2, za vodstvo sta bila zaslužna G. Bajželj s 610 in J. Lužan s 635 keglji. Njuna rezultata sta bila najboljša tako v kranjski ekipi, kot na celotni tekmi. Kljub temu, da je J. Starman podrl 600 kegljev in bil najboljši domači igralec, si zmage ni uspel priboriti. Po začetnem napadu pa je popustil tudi J. Čerin in zaključil pri 563 kegljih. V nadaljevanju je uspešno debitiral in odigral J. Kopač, ki si je s 580 keglji tudi izboril točko, medtem ko je Š. Jesenšek priznal premoč nasprotniku, tudi on pa je končal pri solidnih 550 kegljih. V zadnji par smo krenili z visokim zaostankom v obliki minusa 102 kegljev. Naš drugi najboljši J. Mejač je s 597 keglji poskrbel za zmanjšanje razlike v kegljih, saj je svojega nasprotnika nadigral za 88 kegljev, na sosednjih stezah se je uspešno boril tudi B. Čerin, ki je tako kot Jernej končal pri 580 kegljih, vseeno pa mu je malo zmanjkalo za zmago in za zmago naše ekipe, ki je klonila za pičlih 20 kegljev, čeprav smo nasprotnike nadigrali v set točkah, 13:11. Pri gostih je bila najboljša že omenjena dvojica iz prve runde, točki pa sta osvojila še A. Blaž in A. Prosen.

1.A Ž: LJUBELJ 3094 2:6 3213 Triglav

Z identičnim rezultatom 2:6, so bila izgubila tudi dekleta, ki so prikazala boljšo igro kot v prejšnjih 3 krogih, vseeno pa občutno premalo za zmago in kakšno točko. Že sam štart je bil slab, čeprav na kaj več kot točko nismo smeli računati, saj je prvič od začetka zaigrala mlada S. Rovtar, ki se je kljub rosnim 12 letom zelo potrudila. Nasprotnice so začele v postavi N. Blaž in N. Blagovič, obe igralki pa sta odigrali odlično in končali pri 544 ter 549 kegljih. Sledil je bolj dostojen odpor naših deklet in tudi prva točka, ki jo je z najboljšim rezultatom, 549 kegljev, priigrala M. Ahačič Premrl. B. Schoffmann je sicer končala pri 530 kegljih in bila naša druga najboljša, a točke ji proti nekdanji članici naše ekipe N. Bajželj ni uspelo dobiti, zmanjkalo je 6 kegljev. V zadnji rundi smo bili deležni še najboljšega izida na tekmi, za katerega je poskrbela Kranjčanka M. Leban s 563 keglji, naša ekipa pa je osvojila še eno točko, zanjo je zaslužna U. Mejač, le-ta pa je zgolj omilila poraz.

3.Z M: LJUBELJ II 3072 5:3 3018 Triglav III

Tako kot je pri naši prvi ekipi, so tudi tekme druge ekipe vedno znova napete do samega zaključka. Ekipa je zopet odigrala pod svojimi sposobnostmi in ni presegla meje 3100 kegljev, a je bilo to še tretjič dovolj za zmago oz. vsaj točko. Vodja ekipe Jernej Potočnik je v ogenj najprej poslal J. Koširja ter J. Albrehta, ki sta zopet odigrala po pričakovanjih in sta bila naposled tudi najboljša igralca pri naših, kar se rezultata tiče. Košir je končal pri 535 kegljih, osvojil pa je tudi točko in priboril kopico kegljev v prid naših, Albreht je zabeležil 536 kegljev, točke pa tokrat ni osvojil, saj mu je nasproti stal najboljši igralec iz kranjskih vrst, S. Novak s 546 keglji. V drugi rundi je pomembno točko osvojil L. Potočnik, potem ko ni štartal najbolje, Je. Čerina pa je po 30 metih zamenjal A. Starman, skupaj pa sta izgubila kar nekaj kegljev proti M. Burji, ki je bil s 522 keglji, poleg Novaka edina svetla točka v vrstah gostov. V zadnji rundi sta razliko v kegljih in potrebno točko osvojila oz. zadržala še B. Markič s 524, ter L. Mihelič s 493 keglji, ki tokrat ni blestel, a je vseeno demantiral nekdanjega člana našega kluba, A. Bajžlja. Pri gostih je proti Markiču točko osvojil J. Knific s 510 keglji.

REZULTATI 4. KROG

LESTVICE PO 4. KROGU

Ekipa, ki nas bo zastopala na NBC pokalu v Nemčiji

Ekipa, ki nas bo zastopala na NBC pokalu v Nemčiji